Lokale inbreng voor integratie gezocht

Samenwerken aan een goede integratie van nieuwkomers

Hoe kunnen we met elkaar een prettige en leefbare woonomgeving creëren waarin nieuwkomers zo goed mogelijk kunnen integreren? Die vraag staat centraal tijdens de meedenk-avonden die georganiseerd worden in november en december. Iedereen in de gemeente Dalfsen is van harte welkom om hieraan deel te nemen: inwoners, stichtingen, verenigingen, scholen, diaconieën, bedrijven, etc. De avonden vinden plaats in alle kernen: Dalfsen, Nieuwleusen, Lemelerveld, Hoonhorst en Oudleusen.

Samen nadenken over het thema ‘integratie’
De avonden worden georganiseerd door de Participatieraad, Vluchtelingenwerk, Humanitas, het Taalpunt, SMON, Landstede, SWOL, De Kern, Enoch educatie en de gemeente Dalfsen. Deze organisaties werken nauw samen op het gebied van integratie van vergunninghouders. Denk hierbij aan thema’s als taal, inburgering, participatie en werk, preventie en welzijn.
Als het gaat om integratie in de buurt of in het dorp zijn vooral buren, overige inwoners, vrijwilligers, verenigingen, scholen, ondernemers en kerken van grote betekenis. Daarom is het van belang om samen na te denken over het thema integratie. Wat is er al in ons dorp en wat is er verder nodig om de integratie van nieuwkomers te bevorderen?
Planning & aanmelding
In elke kern wordt op de volgende data van 19.30 tot 21.30 uur een avond georganiseerd:
9 november: Oudleusen (Zalencentrum Mansier)
23 november: Nieuwleusen (’t Witte Peerd)
24 november: Hoonhorst (Kappers)
30 november: Dalfsen (Trefkoele +)
8 december: Lemelerveld (Reimink)

Zet deze avond in de agenda en meldt u aan door een mail te sturen naar integratie@dalfsen.nl.
Huisvesting van vergunninghouders
Al decennia lang worden in de gemeente Dalfsen vluchtelingen met een verblijfsvergunning (vergunninghouders) opgevangen. De afgelopen jaren is het aantal vergunninghouders dat jaarlijks in Dalfsen is komen wonen gestegen. Ook komend jaar wordt een groter aantal vergunninghouders in de verschillende kernen gehuisvest. Aanleiding genoeg om gezamenlijk het thema ‘integratie’ intensiever op te pakken en op de maatschappelijke agenda te zetten

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *